check
התנהגויות אכילה ותפיסת הגוף | המדור ללימודי חוץ

התנהגויות אכילה ותפיסת הגוף

משליטה לבחירה

משפת ה"דיאטה", לשפת האכילה הקשובה

מנהלת אקדמית ומנחה ראשית: איילת קלטר (MSc.RD)

תאריך פתיחה: 24.11.2020

רציונל התכנית

eating התנהגויות אכילה ובעיות בתפיסת הגוף הן מהסוגיות המשפחתיות,  בריאותיות, רגשיות  וחברתיות הגדולות המעסיקות את מדינת ישראל בשנים האחרונות. במובנים רבים אנחנו חברה בהפרעת אכילה בה אין כמעט אדם שאינו מסוכסך עם גופו ועסוק בדרך זו או אחרת באכילה שלו ובמשקלו. לא קיים היום פתרון אמיתי לסוגיית המשקל ו- 97% מניסיונות הירידה במשקל מסתיימים בכישלון ובהשמנה חוזרת.

כישלון ההתמודדות עם בעיית ההשמנה הציף תופעה חברתית חדשה - אפליה על רקע משקל. בשנת 2019 משקל הגוף הוא זה המגדיר את ערך האדם, יופיו, זהותו בריאותו ואת מקומו בחברה. סוגיות אלה נוגעות היום לכלל האוכלוסייה וראשיתן כבר בגיל הגן אותו עוד אפשר להציל והמשכן לאורך כל מעגל החיים.

מצב זה מותיר את אנשי מקצועות הבריאות והטיפול עם צורך אמיתי למציאת אפיקי התמודדות חדשים שיובילו למענה אחר, הולם ואפקטיבי לעצמם ולאלפי מטופליהם.


מטרות התכנית

הקניית ידע תיאורטי חדש וכלים טיפוליים להתמודדות עם שפת האכילה, התנהגויות האכילה ובעיות בתפיסת הגוף. הכשרת אנשי המקצוע לטפל בהתנהגויות אכילה ובבעיות בתפיסת הגוף לפי רוח המודל הסלוטוגני לבריאות, קשיבות וקבלה. לימוד אנשי המקצוע לדבר ולטפל בשפה חדשה. שפה בה הם מדברים עם ועל עצמם, בה הם מדברים עם האחר, בה הם מדברים עם האוכל והאופן בו אוכלים אותו. הכשרת אנשי המקצוע לעסוק בהדרכת הורים בנושאים הנוגעים ל"שפת האכילה בין הורים לילדים".

*התכנית בהיקף 252 שעות. 42 מפגשים שבועיים, בימי ג'. בבית ריזפלד, בקמפוס רחובות בין השעות: 15:00-20:15 וכן מספר מפגשי לימוד בימי שישי בבוקר. 


תעודת סיום

לזכאים תוענק תעודת סיום מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית ברחובות - המדור ללימודי חוץ.

**הזכות לשינויים בתכנית הלימוד ובהרכב המרצים שמורה למדור.

פודקסט: טעימה מ"שפת האכילה" - התנהגויות אכילה ותפיסת הגוף


תנאי קבלה

תואר ראשון רלוונטי ממוסד המוכר ע"י המל"ג וריאיון אישי.

עלות ותנאי תשלום

שכ"ל לתכנית: 12,980 ש"ח (עד 12 תשלומים נושאי ריבית)

הטבה של 5% בשכ"ל, 12,331 ש"ח, לבוגרי/ות העברית, אזרחים ותיקות ועובדי/ות משרד החינוך לשבתון.

בוגרים ממליצים

"ממליצה מכל הלב על תכנית שפת האכילה, שהייתה משמעותית עבורי כאדם וכאשת מקצוע. בתכנית תכנים מקצועיים, שיעורים חווייתיים, התנסויות ותרגילים. שפה זו עבורי היא שפה של אהבה, כבוד והערכה לעצמי ולגופי, וכמו כן למטופליי ולאנשים הסובבים אותי. תכנית שהכניסה הרבה התבוננות, חשיבה, דיוק ובמהלכה רוגע ושקט פנימי. מודה לך איילת מכל הלב שעזרת לי להתחבר ולהצליח להעביר את האמת הפנימית שלי." 
תמר פור, דיאטנית

"ממליצה בחום למי שמוכן לעבור שינוי אמיתי בתפיסות עולם בכלל ובתפיסת גוף ואכילה בפרט, לעזור לאחרים ולהפיץ בשורה חדשה.."
אורית אירני, יועצת חינוכית

"שפת האכילה איננה עוד תוכנית לימודים היא קודם כל מפגש חווייתי מעצים, מלמד ומעשיר המאפשר התבוננות מחודשת במציאות. תוכנית לימודים מעמיקה ומדויקת, שמעניקה רוחב אופקים, משנה את השיח הפנימי והחיצוני ומשקפת כל איש מקצוע בתחומי הטיפול והחינוך. ממליצה בחום."
לאה לשם, נטורופתית, מנהלת תחום רפואה טבעית מכללת רידמן

"כשנרשמתי לתכנית והסתכלתי על הסילבוס כבר ידעתי שהגעתי הביתה אבל לא היה לי מושג לאיזה מסע מופלא אני נכנסת וכמה אנרגיה וחיות הלימודים יכניסו לי לחיים. כנאמר "שפה משנה חוויית חיים". נסעתי בשמחה וברצון מעין זיוון הרחוקה בכל יום שלישי והיתה לי חוויה מופלאה של גילוי והעמקה בכל שבוע מחדש."
שקד טבנקין, דיאטנית

התוכנית יצרה אצלי הרחבה משמעותית של תפיסת הטיפול. היא בנויה בצורה שמשלבת תאוריה עם לימוד חווייתי. עבורי הקבוצה איתה למדתי הפכה למקום בטוח, מאפשר, מלמד, ובשילוב עם המרצים והמרצות המצוינים השנה היתה מיוחדת ומרתקת- גם מקצועית וגם אישית."
ליהי בידרמן, דיאטנית 

"תכנית מעשירה המאפשרת להסתכל על העולם בכל התחומים מנקודת מבט רחבה הרבה יותר. נקודת המבט הרחבה מאפשרת טיפול רחב יותר ומדויק יותר. בנוסף הקבוצה היתה קבוצה מיוחדת ביכולת ההכלה שלה, מקום בטוח המאפשר עבודה אמיתית."
תמר אשר, דיאטנית

"ממליצה בחום! שילוב מדהים של סדנאות טיפול חווייתיות יחד עם הרצאות מקצועיות ממיטב המרצים. בנוסף לכלים וידע עצום שרכשתי לי כדיאטנית נחשפתי לשפה וגישה חדשה לחיים הפרטיים שלי."
טליה שוורצר, דיאטנית

"תכנית מרתקת. לימוד וחוויה משנה חיים (מעבר לתחום של אכילה קשובה). מתוך הסתכלות והתבוננות פנימה לנבכי הנפש מתוך קבלה וחמלה וקשיבות."
שלומית רוטר, מרפאה בעיסוק

בין המרצים

  • פרופ' זמיר הלפרן, המרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי 
  • ד"ר ירון מינץ, כירורג, מנהל תחום בריאטריה בית חולים השרון
  • ד"ר יחיל צבן, מרצה לספרות עברית באוני‘ תל אביב ובאוני‘ בן גוריון, חוקר אוכל בתרבות הישראלית
  • נורית בנאי קורן, פסיכודרמטיסטית, פסיכותרפיטסית ודוקטורנטית באונ' בר אילן
  • ד״ר אריק הדס, פסיכולוג קליני המרכז לבריאות הנפש ע"ש בריל, תל אביב ומרכז שניידר לרפואת ילדים
  • שלי שמשוני, פסיכולוגית קלינית  מרצה בנושא טיפול בהפרעות ויסות אכילה
  • מירטה דוד, עו"ס קלינית ופסיכותרפיסטית בית חולים תל השומר
  • רונית שריג קליין, פסיכולוגית קלינית  וחינוכית בכירה בית חולים תל השומר
  • טלי אוסטרובסקי, עו"ס מדריכה מוסמכת בטיפול משפחתי וזוגי
  • אנה לדרמן, מורה TTR2 MBSR  
  • ד"ר רועי אלדור, מנהל היחידה לסוכרת במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם ויתר לחץ דם, המרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי
  • שרון זק, מטפלת בתנועה דוקטורנטית במגדר (פסיכואנליזה מגדר וגוף) אוניברסיטת חיפה
  • גלית אלדרוטי, דיאטנית קלינית (MHA) ומנחת קבוצות לקידום אורח חיים בריא בוגרת התכנית הדו שנתית ב"שפת האכילה"
  • רוני צור, דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות בשילוב אומנויות (M.A) בוגרת התכנית הדו שנתית ב"שפת האכילה"
  • ד"ר הדר מורן לב, אנדוקרינולוגית ילדים בית חולים דנה
  • ד"ר מיכל כשר מירון, מומחית אנדוקרינולוגיה וסוכרת מבוגרים המרכז הרפואי תל השומר
  • ד"ר טניה שכטר, מומחית בפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, אחראית יחידת מתבגרים, מחלקת ילדים ונוער בית חולים איתנים
  • פרופ' ניר אביאלי, נשיא האגודה האנתרופולוגית הישראלית. אנתרופולוג תרבותי אשר עוסק בעיקר באוכל וביחסי הגומלין שבין אוכל ואכילה לאספקטים תרבותיים אחרים כגון מבנה חברתי, מגדר, דת ופוליטיקה. אוניברסיטת בן גוריון
  • אורלי וילנאי, עיתונאית

* כפוף לשינויים

לפרטים נוספים והרשמה

לירון דיין בן מנחם
הפקולטה לחקלאות  מזון וסביבה, המדור ללימודי חוץ

טלפון: 08-9489991

פקס:   08-9470171

דוא"ל: lirondb@savion.huji.ac.il

 

קישור לאתר שפת האכילה, המרכז ללימוד וטיפול בהתנהגויות אכילה ותפיסת גוף:  www.eatingdialog.com/eating-dialog-school