מועד פתיחה: 23.12.2024
יום וחצי לימודים בשבוע (אפשרי לשילוב עם עבודה)
ימי שני: לימודי ערב 17:30-20:45 ; ימי חמישי 09:30-18:00
*ייתכנו מס' מועט של מפגשים לתיגבור בימי שישי.
היקף: כ- 280 שעות
אופן לימוד: 160 שע' לימודים פרונטליים + כ-120 שע' גמישות בהכשרה מעשית
מפגשי לימוד פרונטליים, התנסות במעבדות, סיורים מקצועיים והכשרה מעשית גמישה בחברות פודטק.
יחידות לימוד מגוונות הנגזרות מנושאי ליבה בתחום המזון, שילוב התנסות מעשית במעבדות, היכרות והפעלת ציוד בטכנולוגיות חדשניות, סיורים מקצועיים, "סיפורי דרך ואתגרים" מאת יזמיות.ים בתעשייה
*לו"ז התוכנית יימסר עם פתיחתה. הזכות לשינויים בתוכנית שמורה למדור ללימודי חוץ.
בין נושאי הלימוד:
הכרות ומבוא למדעי המזון ∞ הנדסת מזון וטכנולוגיות עיבוד מזון ∞ בשר מתורבת
תחליפי בשר וחלבונים אלטרנטיביים ∞ טכנולוגיה של בשר ∞ טכנולוגיות פרמנטציה
גמלון תהליכי מזון Scale up ∞ פיתוח מוצרים וחדשנות בעולם המזון
תקינה וחדשנות ברגולציה של מזון ∞ תוספי מזון ∞ סניטציה של מזון ∞ חישת מזון
כישורים רכים כולל חשיבה המצאתית בפודטק וחדשנות
120 שעות גמישות להכשרה מעשית בחברות פוד
השיבוץ יעשה בהתאם לצורך ולזמינות החברות הקולטות.
חממת דה קיטשן תומכת בתוכנית ההכשרה.
*מספר המקומות בתוכנית מוגבל. השיבוץ יחל לאחר פתיחת התוכנית.
עלות התוכנית (בתמיכת רשות החדשנות): 14,800 ש"ח להרשמה מוקדמת / לבוגרי.ות האוניברסיטה העברית (במקום 15,800 ש"ח).
דרישות התוכנית: נוכחות ב 80% מהמפגשים והשתתפות חובה בתירגול מעשי.
תעודה: הזכאים.ות יקבלו תעודה מטעם המדור ללימודי חוץ, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים.
*הפתיחה מותנית במינימום נרשמים.
ידוע כי קיים פער של אלפי משרות לאיוש בתחום הפודטק בישראל.
תוכנית ההכשרה תאפשר לזכאים.ות יכולת השתלבות במגוון מקצועות המבוקשים בתעשייה, ותצייד אותם.ן בידע וכלים למינוף עתיד המזון.