תואר מוסמך בינלאומי בייננות

מבנה התכנית

תכנית הלימודים נמשכת 4 סמסטרים רצופים וכוללת לימודים עיוניים ומעשיים ביקב ובכרם. בנוסף, תתקיים סדנא מקצועית בחו"ל ובתום הלימודים תתאפשר התמחות מעשית ביקב מסחרי בארץ או בחו"ל. התוכנית מתמקדת בהכשרה מעמיקה במדעי היסוד ובהבנת כל התהליכים הקשורים בייצור יין. השיעורים והמעבדות מתקיימים בימי חמישי ושישי בפקולטה לחקלאות ברחובות וביקב הלימודי שורק. הלימודים מתקיימים באנגלית.

צוות המרצים

בראש התכנית עומד פרופ' זהר כרם, חבר הסגל האקדמי של הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, חוקר בעל שם עולמי בתחום הכימיה של המזון, איכות יין ושמן זית. מחקריו כוללים בחינת ההשפעה של טיפולים אגרונומיים חדשים על הרכב היין, שיטות אנאליטיות חדשניות לקביעת הרכב, ארומות וטעמים ביין, והשפעת מחלות בגפן על איכות היין.

על סגל המרצים נמנים: פרופ׳ עדו ברסלבסקי, ד"ר יהונתן בוחבוט, ד"ר רונית יערי, דוד ילין, אליהם יצטרפו מרצים-מומחים מובילים בתחום כגון: פרופ' איזבל מסנף, ד"ר ישי נצר, ד"ר תרצה זהבי, ד"ר פיני סריג, ניר שחם, ערן הרכבי, עידו לוינסון, איתי להט, גיל שצברג ועוד אנשי תעשייה ויין.

 

פירוט חלקי של תכנית הלימודים

נושאים מתחום הגפן והכרם

נושאים מתחום ייצור היין

נושאים מתחום האנליזה של יין

נושאים כלליים

קרקע, מים, דישון ומטאורולוגיה, אנטומיה ופיזיולוגיה של גפן היין, עקרונות בגידול גפן וטיפול בכרם ליין, מזיקים, מחלות ועשבים בגפן.

עקרונות ויישום בהכנת סוגי יינות, ציוד לייצור ואריזה של יין ותפעול יקב, מיקרו- ויניפיקציה, כימיה ויציבות של יין, מיקרוביולוגיה של יין.

אנליזה של תירוש ויין, ביוסינתיזה של חומרי טעם וריח בפרי וביין, הערכה חושית של סוגי יינות ופגמים ביין.

כלכלה, ניהול ושיווק בתעשיית היין, השפעות סביבתיות של גידול גפן וייצור יין, סדנה מקצועית בחו"ל צרפת/איטליה חידושים בכרם ויין, עם מומחים בינלאומיים.

 

תעודות והתמחות

לעומדים בדרישות התכנית האקדמית, יוענק תואר מוסמך בייננות מהאוניברסיטה העברית. בוגרי התכנית, יוכלו להשתלב בהתמחות מעשית ביקב מסחרי בארץ או בחו"ל בהיקף של 140 שעות ולהגיש עליה דו"ח מסכם.
התמחות זו מזכה בתעודת התמחות בייננות.

דרישות קבלה

לתוכנית יתקבלו בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ע"י המל"ג בתחומי מדעי החיים, מדעי החקלאות ותחומים דומים. בוגרים בתחומים אחרים יידרשו ללימודי השלמה (מכינה). ראיונות קבלה יערכו למועמדים שיעברו את תנאי הסף. לאחר הראיונות תחליט הוועדה האקדמית על קבלת המועמדים לתכנית. מועמדים אשר לא יעמדו בדרישות תכנית ההשלמה לא יתקבלו לתכנית.

תאריכי התכנית
מועד פתיחת התכנית הבאה: 16.3.2023 (התכנית נמשכת 18 חודשים)
מועד תחילת לימודי ההשלמה (מכינה): 10.11.2022 (המכינה נמשכת 3 חודשים)
 
מועדי הרשמה ועלויות:
הרשמה לתכנית: ההרשמה למחזור 2023-24 פתוחה כעת ותיסגר בתאריך 15.2.23
עלות התכנית: 96,000 ₪ כולל סדנה בצרפת והתמחות מעשית
* הרשמה מוקדמת לתכנית 1.9.2022  מזכה ב2,000 ₪ הנחה  
*  דמי הרישום לתכנית על סך 1,000 ₪ לא יוחזרו, ויקוזזו משכר הלימוד

 
הרשמה ללימודי ההשלמה (מכינה): ההרשמה למכינה שתתקיים מנובמבר 2022 עד ינואר 2023 פתוחה כעת ותיסגר בתאריך 18.10.22
עלות המכינה: 5,000 ₪ וכוללת 6 קורסים אקדמיים
 

 

סילבוס המכינה:
ביולוגיה של התא – 2 נ"ז
ביולוגיה של הצמח – 2.5 נ"ז
מיקרוביולוגיה כללית – 2 נ"ז
כימיה אורגנית ועקרונות הכימיה – 3 נ"ז
קרקע ומים – 1.5 נ"ז
מבוא לכלכלה ושיווק (יסודות הסטטיסטיקה ותכנון ניסויים) – 2 נ"ז

 

 
לפרטים נוספים והרשמה:
רכזת התכנית: מעין גון
טל: 08-9489063
בקרו אותנו בפייסבוק / לינקדאין