תכנית מעשית לבעלי ניסיון בייננות

ייננות באוניברסיטה העברית

 

מועד פתיחת המחזור הבא: 16.3.2023
 
מבנה התכנית
תכנית הלימודים תמשך 4 סמסטרים רצופים ותכלול לימודים עיוניים ומעשיים ביקב ובכרם. במסגרת התכנית תתקיים סדנא מקצועית בחו"ל (בתשלום נוסף) אשר תכלול סדנת טעימות, פגמים, סיורים בכרמים וביקור ביקבים. התוכנית תתמקד בהכשרה מעמיקה במדעי היסוד ובהבנת כל התהליכים הקשורים בייצור יין. השיעורים והמעבדות יתקיימו בימי חמישי ושישי בשבוע, בפקולטה לחקלאות ברחובות וביקב הלימודי שורק. הלימודים מתקיימים באנגלית.

צוות המרצים
בראש התכנית עומד פרופ' זהר כרם, חבר הסגל האקדמי של הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, חוקר בעל שם עולמי בתחום הכימיה של המזון, איכות יין ושמן זית. מחקריו כוללים בחינת ההשפעה של טיפולים אגרונומיים חדשים על הרכב היין, שיטות אנאליטיות חדשניות לקביעת הרכב, ארומות וטעמים ביין, והשפעת מחלות בגפן על איכות היין.
על סגל המרצים נמנים: פרופ׳ עדו ברסלבסקי, ד"ר יהונתן בוחבוט, ד"ר רונית יערי, אליהם יצטרפו מרצים-מומחים מובילים בתחום כגון: פרופ' איזבל מסנף-פומרדה, פרופ' אהרון פאיט, ד"ר ישי נצר, ד"ר תרצה זהבי, ד"ר פיני סריג, ניר שחם, ערן הרכבי, דוד בר-אילן, אמיר סריג, עידו לוינסון, איתי להט, גיל שצברג ועוד אנשי תעשייה ויין.
 
פירוט חלקי של תכנית הלימודים
נושאים מתחום הגפן והכרם: קרקע, מים, דישון ומטאורולוגיה, אנטומיה ופיזיולוגיה של גפן היין, עקרונות בגידול גפן וטיפול בכרם ליין, מזיקים, מחלות ועשבים בגפן.
נושאים מתחום ייצור היין: עקרונות ויישום בהכנת סוגי יינות, ציוד לייצור ואריזה של יין ותפעול יקב, מיקרו- ויניפיקציה, כימיה ויציבות של יין, מיקרוביולוגיה של יין.
נושאים מתחום האנליזה של יין: אנליזה של תירוש ויין, ביוסינתיזה של חומרי טעם וריח בפרי וביין, הערכה חושית של סוגי יינות ופגמים ביין.
נושאים כלליים: כלכלה, ניהול ושיווק בתעשיית היין, השפעות סביבתיות של גידול גפן וייצור יין, חידושים בכרם ויין, עם מומחים בינלאומיים.
 
תעודות והתמחות
לעומדים בדרישות התכנית, תוענק תעודת סיום מהבית הספר הבינלאומי למדעי החקלאות.

דרישות קבלה
לתוכנית יתקבלו בעלי ניסיון ביקב או בכרם מעל שנתיים ולאחר ראיון אישי.
 
תאריכי התכנית
מועד פתיחת התכנית הבאה: 16.3.2023 
התכנית נלמדת בימי חמישי ושישי ונמשכת 18 חודשים
מועד תחילת לימודי ההשלמה (מכינה): 10.11.2022 
המכינה נלמדת בימי חמישי ושישי ונמשכת 3 חודשים
 
עלות התכנית והמכינה:
עלות התכנית: 65,000 ש"ח  (לא כולל את עלות הסדנא המקצועית בחו"ל ע"ס 12,000 ש"ח)
*  דמי הרישום לתכנית על סך 1,000 ש"ח לא יוחזרו, ויקוזזו משכר הלימוד.
עלות המכינה: 5,000 ש"ח וכוללת 6 קורסים אקדמיים
סיום ההרשמה למכינה: 18.10.2022
 
סילבוס המכינה:
ביולוגיה של התא – 2 נ"ז
ביולוגיה של הצמח – 2.5 נ"ז
מיקרוביולוגיה כללית – 2 נ"ז
כימיה אורגנית ועקרונות הכימיה – 3 נ"ז
קרקע ומים – 1.5 נ"ז
מבוא לכלכלה ושיווק (יסודות הסטטיסטיקה ותכנון ניסויים) – 2 נ"ז
 
 
לפרטים נוספים והרשמה:
רכזת התכנית: מעין גון
טל: 08-9489063
בקרו אותנו בפייסבוק / לינקדאין